Pet dobrih razloga zašto je korisno ugovoriti Autopass:

1 x god tehnički pregled


Tehnički pregled vozila je zakonom definiran i svaki vozač je u obvezi napraviti tehnički pregled vozila jedanput godišnje. To znači da se svaki vozač izlaže jedanput godišnje riziku da li će proći ili ne na tehničkom pregledu vozila. Dakle, vrlo učestao rizik koji se pojavljuje svaku godinu.

Starost voznog parka


U Hrvatskoj je prosječna starost voznog parka 12,52 godina, što znači da je veoma star. Samim time, što je vozni park stariji to je i veća vjerojatnost pada na tehničkom pregledu.

Statistika


Službeni podaci govore da u Hrvatskoj gotovo svako 4 vozilo padne na tehničkom pregledu vozila, a u prosjeku je utvrđeno preko 3,24 neispravnosti po vozilu koje vozači trebaju otkloniti kako bi vozilo bilo tehnički ispravno.

Neplanirani troškovi u kućnom budget-u


Tehnički pregled se najčešće obavlja u mjesecu kada se uobičajeno pojavljuju i drugi veliki troškovi u kućnom budget-u poput: osiguranja od autoodgovornosti, kasko osiguranja, redovnog godišnjeg servisa vozila, registracije i sl. Pored navedenih troškova, pad na tehničkom pregledu je velik i neplaniran trošak u kućnom budget-u.

Komfor


U slučaju pada na tehničkom pregledu, vozač narušava svoj komfor i rutinu jer je nužno odvesti vozilo u servis na popravak, vozač nije mobilan za vrijeme popravka, zatim je potrebno otići na ponovljeni tehnički pregled vozila, a što sve iziskuje dodatno vrijeme pa vozači često u tu svrhu koriste godišnji odmor ili se snalaze na druge načine.